MAMAIA
Mamaia este cea mai mare si cea mai cunoscuta statiune a rivierei romanesti. Situata in nordul litoralului, Mamaia are o pozitie privilegiata.
EFORIE NORD si SUD
Eforie Nord este a doua stațiune ca mărime și este situată la 14 km de Constanța.
VENUS
Statiunea Venus se afla in partea sudica a litoralului romanesc, la doar 3 kilometri de Mangalia si aproximativ 42 de kilometri de Constanta
NEPTUN
Neptun - statiune eleganta, plina de verdeata, aproape de Vama, cu plaje late, curate.
JUPITER
Statiunea Jupiter este una linistita, la fel si Cap Aurora, cu toate acestea posibilitatile de distractie si relaxare nu sunt deloc limitate. Sporturile nautice reprezinta o varianta excelenta de distractie pentru cei care iubesc apa.
SATURN
Statiunea Saturn va ofera multiple oportunitati pentru petrecerea timpului liber, astfel ca nu veti avea timp sa va plictisiti niciun moment in timpul vacantei dumneavoastra. In ceea ce priveste sporturile de apa, turistii pot inchiria echipamente nautice, pot face scufundari sau pot pescui.
COSTINESTI
Distractia este cuvantul de ordine in statiunea Costinesti. Daca ziua mai toti turistii se ingramadesc pe plaja, incepand de seara si pana in zori terasele, restaurantele si cluburile sunt pline pana la refuz.
VAMA VECHE
Plaja din Vama Veche este lata, avand in unele zone peste 200 metri. Intima si salbatica, plaja este populata si noaptea de tineri care se aduna in jurul focurilor de tabara.
AMARA
Staţiunea balneo-climaterică Amara este situată în sudul ţării, la 7 km de oraşul Slobozia. Principalul factor terapeutic natural este lacul Amara. Apa lacului are un continut ridicat de sulfat, de clorura de sodiu si de magneziu.
BĂILE FELIX
Aici se găsesc ape termale, o bază de tratament optimă, condiţii de relaxare. Temperatura apelor termale este între 20-49 grade Celsius.
BĂILE HERCULANE
Staţiunea are ape minerale termale bicarbonate, clorurosodice, uşor sulfurate, calde. Sunt izvoare cu apa având o temperatură între 38 şi 53 grade Celsius, şi unele între 46 şi 56 grade Celsius.
CALIMĂNEȘTI-CĂCIULATA
Staţiunea Călimăneşti-Căciulata este de importanţă deosebită prin apele minerale din izvoare termale şi atermale, prin frumuseţea locurilor, astfel încât tratamentele făcute aici sunt vindecătoare.
BĂILE OLĂNEȘTI
Cura profilactica în statiunea Olanesti este recomandata persoanelor care prezinta factori de risc sau / si antecedente de afectiuni (renale, reumatismale, digestive, respiratorii, dermatologice) dar nu prezinta boala activa
COVASNA
Dispune de facilitati pentru băi cu apă caldă carbogazoasă, mofete, izvoare pentru cura interna, instalatii pentru electro-, kineto- si hidroterapie, aerosoli si inhalatii, gimnastica, precum si de un spital pentru boli cardiovasculare si doua sanatorii pentru copii specializate in tratarea sechelelor aparute in urma hepatitei.
BORSEC
Staţiunea Borsec este situată în judeţul Harghita la o distaţă de 28 km de Topliţa, şi la 130 km de târgu Mureş şi funcţionează tot timpul anului. Are numeroase izvoare cu ape minerale cu efecte terapeutice recunoscute pe plan internaţional.
SOVATA
Sovata este o staţiune balneo-climaterică cu funcţionare permanentă fiind renumită pentru lacurile sale cu ape tămăduitoare. Lacul Ursu format în anul 1875 este unul din cele mai mari lacuri sărate heliotermale din Europa.
VATRA DORNEI
Vatra Dornei este o staţiune de tratament de interes naţional şi funcţionează permanent. Are izvoare cu ape ce au calităţi terapeutice deosebite şi un climat natural favorabil refacerii stării de sănătate a întregului organism. Proprietăţile curative ale izvoarelor de la Poiana Negri au fost descoperite din anul 1805. După anul 1845 staţiunea s-a dezvoltat şi modernizat permanent.
BĂILE TUȘNAD
Este o staţiune aşezată într-un cadru de un pitoresc fermecător, este cea mai mică staţiune din ţară, dar deosebit de frumoasă şi binefăcătoare prin climatul montan tonic. Staţiunea mai este numită şi ”Mica Elveţie”. Oraşul Băile Tuşnad este situat în judeţul Harghita, pe malul râului Olt. Este înconjurat de munţii Harghita şi Bodoc.
GEOAGIU BĂI
Este situată în judeţul Hunedoara, la o altitudine de peste 350 metri, la o distanţă de 19 km de Orăştie şi 40 km de oraşul Deva. Are căi de acces cu o reţea de transport variată, bine organizată şi se ajunge uşor la aeroportul din Sibiu. Sunt aici ape minerale binefăcătoare şi un climat reconfortant, tonic. Staţiunea se dezvoltă mereu, se modernizează, iar zona este frumoasă cu păduri ce împodobesc colinele.
PRAID
Aşezată în partea centrală a României, în Depresiunea Praid-Sovata (peste 500m altitudine), pe valea Râului Târnava Mică, Praid este o staţiune sezonieră din judeţul Harghita. Statiunea Praid se află la o distanţă de 9 km. de Sovata judeţul Mureş. Masivul de sare are forma unei elipse, aici se întâlneşte o vegetaţie adaptată la solul salin ce are aspect deosebit. La Praid se găsesc izvoare sărate hipertermale. In localitatea Praid exista un strand amenajat, cu apa sarata, langa care sunt amenajate bai sarate fierbinti (in vane) apa sarata fiind incalzita in cazane. Aceste bai sunt foarte eficiente in tratarea reumatismului. Apa sarata si iodurata are un efect calmant, relaxant fizic si psihic. Baile sarate actioneaza asupra intregului organism avand urmatoarele efecte: calmant, antiinflamatoriu, vasodilatator, sterilizator de piele si mucoase, cicatrizant.